Zoeken
  • coachcentrumamstel

Saskia Krippendorf van Hormoonfratsen per 1 maart op woensdag in Coachcentrum Amstelland

Bijgewerkt op: 30 jan. 2021

Coachcentrum Amstelland breidt per 1 maart 2020 uit!

Vanaf 1 maart zal Saskia Krippendorf op woensdag aanwezig zijn in het coachcentrum. Saskia is gespecialiseerd in het coachen van vrouwen met hormoongerelateerde klachten. Hieronder stelt Saskia zich kort voor. Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op www.hormoonfratsen.nl.


Ben jij coach en ook op zoek naar een praktijkruimte voor 1 of 2 dagen per week? Stuur dan een DM of mail naar coachcentrumamstelland@gmail.com.

----------------------------------

Mijn naam is Saskia Krippendorf, 51 jaar, getrouwd, moeder en nog zoveel meer!

Ongeveer 7 jaar geleden kwam ik in de pre fase van de overgang, ik herkende mezelf soms niet meer. Als optimist en positief ingesteld mens, ondanks dat ik pas 43 was, heb ik deze periode aangepakt om met mezelf aan de slag te gaan. In de jaren die volgden ben ik gaan kijken naar mijn eet-, drink- en beweeg gedrag. Meer en/of anders gaan sporten, gekozen voor gezondere voeding. Ook het gebruik van alcohol ben ik anders gaan bekijken en heb mezelf hierin uitgedaagd door periodes helemaal niet meer te drinken. In 2016 ben ik in aansluiting op mijn doktersassistente diploma gestart met een psychologiestudie met als doel te gaan coachen. Deze studie heeft eraan bijgedragen dat ik op emotioneel vlak kon gaan opschonen, het werd dus ook een zelfstudie.

Dit alles heeft mij als mens flink veranderd en ja, dat was soms best uitdagend en spannend. De zelfkennis en aangepaste leefstijl zorgt voor een goede balans en vertrouwen dat ik het goed heb gedaan en nog meer aankan.

In 2019 heb ik ervoor gekozen om een opleiding tot hormoonfactor trainer van Ralph Moorman te gaan doen omdat ik eraan toe ben om ook anderen te gaan ondersteunen in hun zoektocht naar een (ver)beter(d)e versie van zichzelf.


Waar loop jij tegen aan? Ieder mensenlichaam is anders en daarom zijn er ook geen vaste regels om te kunnen bepalen of jij al in de overgang komt of bent. Je leeftijd is hierin niet bepalend, de pré fase (de periode vóór de overgang) kan jaren duren en al allerlei klachten en/of symptomen met zich meebrengen.

Ik noem maar even paar dingen op: onregelmatig ongesteld, meer zweten, sneller warm(opvliegers), onrustiger slapen, sneller verdrietig, doemdenken, duizeligheid, negatief voelen, andere mensen minder leuk vinden, sneller boos en geïrriteerd. Sneller aankomen in gewicht, vaker hoofpijn(migraine), meer spierpijn, lichamelijke stijfheid. Minder weerstand, sneller ziek. Nou ja, eigenlijk alles waarin je jezelf niet herkent en last van hebt.

En dat gebeurt allemaal onder invloed van hormonen. Deze hormonen doen dit niet zomaar ineens maar worden extra geactiveerd door een aantal factoren. De grootste hiervan is jouw leefstijl. Met leefstijl wordt bedoeld, voeding, beweging maar ook ontspanning. Voeding is een belangrijke, je darmen hebben veel invloed op je gezondheid dus ook op hoe je je voelt, hoeveel stress je ervaart en of je voldoende tot rust kunt komen. Je lichaam verandert, ook naarmate je ouder wordt, en vraagt om meer hulp van jou.


Waar kan ik jou bij helpen, wat gaan we doen? Ik vind het belangrijk dat jij gaat leren luisteren naar je gevoel en de signalen die je lichaam je geeft gaat herkennen en daarmee ook erkennen. Ik weet dat je met kleine veranderingen al heel veel kunt bereiken. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij deze veranderingen makkelijk in jouw leven kunt toepassen.Wil jij alleen een oriënterend gesprek, alvast een luisterend oor of met het behandeltraject starten om zelf mee aan de slag te gaan, alles is bespreekbaar. Het gaat om jou en wat jij denkt nodig te hebben. Kijk voor alle mogelijkheden op de website www.hormoonfratsen.nl.

15 weergaven0 opmerkingen