WhatsApp Image 2019-04-16 at 23.10.48.jp

Proeverij: Omgaan met (hoog)gevoeligheid bij kinderen

Jidske Steenwinkel

In mijn praktijk voor kindercoaching en kindertherapie zie ik veel kinderen die heel gevoelig zijn. Deze (hoog)gevoelige kinderen hebben vaak veel kwaliteiten en talenten, maar zijn zich hier niet altijd van bewust. Door hun gevoeligheid kan het lastig zijn om de weg te vinden in wie ze zijn, en om te gaan met alle emoties die ze in het dagelijks leven ervaren. Gevolgen als overprikkeling en oververmoeidheid kunnen bovendien problemen in gedrag met zich meebrengen, die niet altijd gezien en begrepen worden door hun omgeving. Ook kan het omgaan met andere kinderen en volwassenen moeizamer gaan. 

 

Als kind en als ouder of begeleider kun je leren omgaan met een hogere gevoeligheid. In deze workshop hebben we het over het bewust worden van verschillende aspecten van gevoeligheid en hoe hiermee om te gaan in de dagelijkse praktijk. Hierbij komen ook een paar eenvoudige oefeningen aan de orde die helpen om meer innerlijke rust te brengen. Ben je geïnteresseerd? Geef je dan op voor deze workshop!

19-04-2018 Belinda Buskermolen Dichterbi

Proeverij: "Introductie DISC: Wat voor kleur ben jij?"

Belinda Buskermolen

Heb jij ook wel eens moeite met het communiceren met bepaalde personen? Irriteer je je aan die collega die vaak z’n kritische blik schijnt op jouw creatieve idee? Of die vriend(in) die altijd eerst praat voordat hij of zij denkt? Vind jij het ook wel eens lastig om je mening te geven aan iemand die zijn mening belangrijker vindt dan die van jou? Word je ook wel eens moe van die collega die nooit echt laat zien wat hij of zij denkt?

Wil jij inzicht krijgen in de verschillende verschillende communicatie en samenwerkingsstijlen van mensen? In de workshop 'Wat voor kleur ben jij?" krijg je een korte introductie in de 4 belangrijkste stijlen van mensen volgens de DISC-methode, je doet een oefening om je eigen basiskleur te ontdekken en tips voor effectieve communicatie met andere stijlen.

AV-Mercedes_257LR.JPG

Proeverij: "Aura lezen"

Mercedes Sharrocks

In dit proefuur leer je over kleur in de aura (energieveld) en hoe je deze beter kan waarnemen door op iemands anders zijn energieveld af te stemmen. Ook leer je de verschillende betekenissen van kleuren en waarom je die in de aura van iemand vind. Door iemands aura te lezen of je eigen te laten lezen kun je tot belangrijke inzichten komen en hieraan werken. Gedurende het proefuur zul je een oefening doen door iemands aura te leren lezen en ontvang je zelf ook een aura reading. Je leert over kleuren die je waarneemt en hoe je deze ook in het dagelijks leven kan toepassen.

_MG_9697bw (3).jpg

Proeverij: "Energie voor 10!" 

Trudy van den Aardweg

Kom jij maar moeizaam uit bed, Sleep jij jezelf de dag door, zou je het liefst na de lunch even onder je bureau kruipen om een tukje te doen of ben je al moe als je alleen maar denkt aan sporten?

Een gebrek aan energie, het overkomt ons allemaal wel eens. Maar wat als je hier bijna dagelijks last van hebt. Je bent moe, slaapt vaker slecht, bent humeurig, zelfs de gewone dagelijkse dingen zijn je teveel. Meld je dan nu aan voor deze avond ik neem je mee in mijn top 10 aan tips waar jij direct mee aan de slag kunt. Reken af met jouw vermoeidheid en krijg weer energie voor 10.

_NJ_8764_1500px.JPEG

Proeverij: "Hoe kan ik mijn intuïtie verder ontwikkelen"

Mercedes Sharrocks

In dit proefuur ga je verschillende oefeningen doen waarbij je je intuïtie beter ontwikkeld zodat je de tekens en inspiratie die je dagelijks ontvangt beter kan begrijpen en gebruiken in je werk en je privé-leven. Je gaat een telepathische oefening doen waar altijd veel plezier aan beleefd wordt en de aura leren lezen van een ander zodat jij situaties beter kunt aanvoelen, beslissingen sneller kan nemen vanuit je hart en meer vertrouwen hebt in jezelf en je intuïtie. Ook leer ik je een manier om sneller je wensen te manifesteren!

LinkedIn Ingrid Claasen-1.jpg

Proeverij: "Haal meer uit LinkedIn"

Ingrid Claasen

In één uur laat Ingrid Claasen je zien wat de kracht is van LinkedIn. Hoe zorg je voor een krachtig en uitnodigend LinkedIn Profiel. Hoe plaats je updates, op welke tijdstippen en wat voor content post je dan.

Kortom een inspirerende sessie om meer uit jouw online activiteiten te halen. LinkedIn speelt de hoofdrol maar de andere social media kanalen zullen ook kort aangestipt worden.

Je gaat met tips, tricks en inspiratie weer naar huis.

19-04-2018 Belinda Buskermolen Dichterbi

Proeverij: "Beter communiceren met de roos van Leary"

Belinda Buskermolen

Actie = Reactie! Dit geldt zeker ook op het gebied van communiceren. De manier waarop jij communiceert (in woord, intonatie, lichaamstaal) bepaalt in belangrijke mate hoe de ander reageert. Als je dus inzicht krijgt in hoe dit spel van actie en reactie gaat dan wordt communicatie vele malen eenvoudiger. Deze workshop geeft je inzicht in dit spel.

Gedrag is te voorspellen. Na veel onderzoek ontdekte een team van Amerikaanse psychologen - waaronder Timothy Leary - dat bepaald gedrag een bepaalde reactie oproept. Dit laat zien dat de manier waarop mensen reageren in veel gevallen te voorspellen én te beïnvloeden is. Deze Amerikaanse psychologen ontwikkelden een interactiecirkel: de Roos van Leary. Het is een schematische weergave van verschillende gedragsmogelijkheden en het effect daarvan op anderen. De Roos van Leary geeft inzicht om bewust keuzes te maken in actie en reactie. Bij het sturen van gedrag kan je invloed uitoefenen op wat je zegt, maar ook op hoe je het zegt. De Roos van Leary gaat vooral over hoe je iets zegt.